Ezért érdemes inkább egy masszív fóliasátor mellett döntenünk

Amennyiben rendelkezünk legalább egy-kétszáz négyzetméternyi megművelhető területtel, nagy hiba lenne azt parlagon hagyni. Nem csak azért, mert a saját zöldségek és gyümölcsök előállításával rengeteget spórolhatunk, hanem mert ennél is sokkal fontosabb, miszerint pontosan tudjuk majd, milyen minőségű élelmiszert fogyasztunk.

A gyors siker érdekében már az első évtől ajánlott egy fóliasátor használata. A növénytermesztés egyik legnagyobb kihívását ugyanis a palántázás jelenti, hiszen javarészt ezek minőségén múlik majd a termés hozama.  Hazánkban azonban nem kifejezetten ideálisak a körülmények a szabadföldi neveléshez, mert sok helyen a talaj minősége sem megfelelő, arról nem is beszélve, miszerint az időjárás is meglehetősen szeszélyes lehet a kora tavaszi időszakban. Egy fóliasátor felállításával ugyanakkor ezeknek a problémáknak könnyedén az elejét vehetjük. A megfelelően kialakított belső klíma tökéletes a növénytermesztéshez, az ágyásokba töltött föld minőségét pedig folyamatosan tudjuk ellenőrizni.

Az tehát nem is lehet kérdéses, hogy egy fóliasátor hosszú távon milyen jó szolgálatot tehet. Ezzel együtt azt is szem előtt kell tartani, hogy beszerzése egy komolyabb egyszeri kiadást jelent, főképp, ha csak háztáji növénytermesztés a célunk. Ezért aztán joggal merül fel a kérdés, vajon érdemes-e egy drágább fóliasátor mellett letenni a voksunkat, vagy bátran választhatunk egy kevésbé minőségi alternatívát. Nos, amennyiben hosszabb távra tervezünk, akkor mindenképp tanácsos inkább előbbi mellett határoznunk, méghozzá több okból kifolyólag is. Egyrészt egy nívósabb fóliasátor jóval stabilabb, ezáltal eredményesebben áll ellen az időjárás hatásainak. Másfelől ezeknél a szerkezeteknél nem kell a váz idő előtti avulásától tartanunk, miképp a burkolat cseréjére sem lesz szükség hosszú évekig.