Megéri beszerezni műfenyőt karácsonyra?

Karácsony előtt minden alkalommal újra és újra felizzik a vita, hogy eredeti vagy műfenyőt érdemes vásárolni. A két tábor rendszeresen érvel saját választása mellett és szólja le a másik tábor döntését. Holott a műfenyő sem ördögtől való, ahogy az eredeti sem.

Műfenyő és az eredeti fenyő is számos előnnyel rendelkezik. Mostanában egyre többször hallani, hogy a valódi fa az igazi, a műanyag pedig nem, hogy nem tesz jót a környezettel, hanem még káros is. Viszont ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy az, aki mégis műfenyőt vásárol, az rossz ember lenne. Van, hogy bizonyos életkörülmények vagy helyzetek miatt, számunkra a műfenyő lesz a megfelelő. Ilyen például, ha nem szeretnénk évről-évre a kereskedőnél sorban állni a hidegben, hogy kiválasszuk az élőfát vagy a kertben kivágni egyet. Nagyon sok modern városi ember számára a valódi fenyő leginkább macerával jár együtt. Ez igaz a különféle vállalkozásokra is, ahol a kollégáknak nem igazán van arra ideje, hogy a fenyőtüskéket szedegesse a fa alól. Arról nem beszélve, hogy a valódi fa esetében szinte minden esetben kisbaltával és egyéb szerszámok segítségével kell a tartóba igazítani a törzset. Ez jellemzően rengeteg szitkozódással, idegeskedéssel jár együtt.

A műfenyő alkalmazásának sikere elsősorban az egyszerű felhasználhatóságban rejlik. Nem nehéz felállítani, nem kell tartani a lehulló tűlevelektől, illetve az ünnep végén nagyon egyszerű elrakni. Azok, akik a minél kisebb rendetlenség hívei, azok számára a műfenyő lehet jó választás. Jövőre pedig egyszerűen előveheted és újra feltudod állítani. Ha biztosra akarsz menni, akkor érdemes tűzálló típust beszerezni. Sajnos évről-évre hallani olyan esetekről, amikor a fenyőfa kigyulladt. Egy tűzálló típussal ennek kockázata nagymértékben csökkenthető.