Mekkora méretű flaska az ideális?

Bizonyos kiegészítőkkel sokkal kényelmesebbé tehetjük mindennapi életünket és nincs ez másképp akkor sem, amikor szórakozni indulunk. Egy laposüveg ilyen esetben nagyon jó szolgálatot tehet, ám csak akkor, ha kellőképp kényelmes a használata és semmiféle problémát nem okoz az, ha magunkkal visszük.

Ehhez azonban mindenképpen a megfelelő méretű flaska beszerzése szükséges. Ez talán nem is tűnik lehetetlen feladatnak, ugyanakkor ha megnézzük, mekkora kínálatból kell választanunk, hamar rádöbbenünk, miszerint a döntésünk igen komoly dilemmát jelent majd. Elsőként azt kell meghatároznunk, saját magunknak vásárolnánk-e az eszközt, avagy inkább társasági összejöveteleken kerülne majd elő. Utóbbinál egyszerű a dolgunk, hiszen ekkor bátran letehetjük a voksunkat egy nagyobb példány mellett. Ma már elérhető akár kétliteres flaska is, sőt, igény esetén ennél komolyabb űrtartalommal rendelkező modell is beszerezhető.  Amennyiben jellemzően legalább öten-hatan összejövünk egy estén, akkor nem tudunk túl nagyot választani, így aztán bátran engedjük el a fantáziánkat.

Némiképp összetettebb a kérdés, ha kizárólag mi használjuk majd a laposüveget. Ilyenkor ugyanis a ital mennyisége mellett kardinális az is, hogy a flaska használata – és legfőképp az elrakása – a lehető legkomfortosabb legyen. Így aztán egyáltalán nem mindegy, hogy zsebben, vagy épp táskában visszük magunkkal, tehát ezt is figyelembe kell venni a döntésünk meghozatalakor. Egy félliteres flaska már elég nagy helyet foglal, míg a hagyományos, 2 deciliteres változat egy hosszabb estén kevésnek bizonyulhat. Mindenképpen mérlegeljük tehát ezeket a tényezőket, különben könnyedén elkövethetjük azt a hibát, hogy nem az elvárásainknak leginkább megfelelő flaska mellett tesszük le végül a voksunkat. Ez pedig szinte biztosan azt eredményezi, hogy nem fogjuk sokáig használni.