Az ipari sátor felépítése akár egy nap alatt is megoldható

Az ipartelepek zavartalan működéséhez folyamatosan tökéletes szervezettségre van szükség. Ez magában foglalja a munkafázisok precíz meghatározását, a szállítással és természetesen a raktározással kapcsolatos teendőket is. Utóbbi komoly kihívást jelenthet, hiszen a növekedés magával hozza az extra kapacitásigényt is. Szerencsére létezik hatékony megoldás.

Ez pedig nem más, mint az ipari sátor. Egy ilyen szerkezet ugyanis megannyi előnnyel rendelkezik a téglaépületekkel összehasonlítva. Tekintettel arra, hogy az esetek egy jelentős részében a szükséges tárolókapacitás drasztikus emelkedése nem látható előre, az a problémás helyzet állhat elő, miszerint igen rövid idő alatt megoldást kell találnunk a raktározás kérdésére. Míg egy ipari sátor vonatkozásában ez nem gond, addig a klasszikus építmények esetében ez gyakorlatilag megoldhatatlan gondot jelent, lévén terveket kell készíteni, át kell esni az engedélyeztetési eljárásokon és maga a kivitelezés is hónapokig eltart. Összességében a kulcsrakész állapotig így akár egy év is eltelhet. Ezzel szemben egy ipari sátor felépítése akár egyetlen nap alatt is lehetséges.

A magyarázat erre igen egyszerű. Tudniillik ezek a rendszerek modulokból állnak, amelynek köszönhetően az ipari sátor telepítéséhez nem szükséges speciális munkagép, vagy szerszámozottság, olyan felszerelésekkel megoldható ez a folyamat, ami a legtöbb ilyen cégnél alapfelszerelésnek számít. Természetesen amennyiben nem kívánunk ezzel foglalkozni – például mert nincs meg hozzá az emberi erőforrás -, akkor ezt a szakemberek megoldják helyettünk. A rendelést megelőzően egy teljes körű helyszíni felmérés során megállapítják melyik modell a legoptimálisabb az igényeinkhez, majd a leszállítást követően egy nap alatt meg is történik az ipari sátor üzemkész állapotra történő felállítása.