Egészségtámogatás a galamb vitamin alkalmazásával

Nem csak Mike Tyson világhírű bokszoló rajong a galambokért, hanem nagyon sok átlagember is. A madártartóknak nem csupán a megfelelő madárkalitkáról kell gondoskodni, hanem a táplálkozás és a vitaminellátás terén is felkészültnek kell lenniük.

Galamb vitamin épp úgy elengedhetetlen ezeknek a madaraknak, mint az embereknek a különféle hasznos tápanyagok. A táplálékkiegészítők, ahogy a nevük is jól mutatja, mindössze kiegészítésre szolgálnak, ezért nem szabad elfeledkezni arról, hogy mennyire fontos a megfelelő táplálék biztosítása ezeknek a madaraknak. A vitaminok segítenek megerősíteni az immunrendszert és hozzájárulnak a megfelelő növekedéshez. Fiókaneveléskor, betegségek során, tollcsere esetén, illetve fiatalkorban különösen fontos a megfelelő vitaminbevitel, sőt ekkor megnőhet a szükséglet. Ha nem jutnak elegendő tápanyaghoz, akkor megnő a különféle súlyos betegségek kialakulásának esélye. Az A-vitamin elsősorban a megfelelő látást segíti elő, valamint a csontok és a bőr hámszövetének egészségéhez is elengedhetetlen. Szaporodási zavarokra szintén az A-vitamint ajánlják. A B-vitamin számos anyagcsere folyamathoz járul hozzá, ezért szintén nagyon fontos a szervezet számára.

A C-vitamin leginkább a stresszes helyzetekre javasolt, mivel a szervezetben lévő mérgező anyagokat segít kivezetni az állat testéből. Emellett az immunrendszernek is nagyon jót tesz. A D-vitamin különösen a fiatal állatok számára létfontosságú, míg az E-vitaminnak a szaporodásban van nagy szerepe. A véralvadás és a májműködés nem valósulhatna meg K-vitamin nélkül. Csak ritkán lép fel hiány, mert a bélflóra folyamatosan termeli, azonban, ha mégsem, mert például sérült a bélflóra, akkor kiegészítésre van szükség a fentebb említett panaszok elkerülése érdekében.