Milyen szempontokra ügyeljünk ha esküvőre ajándék beszerzéséről van szó?

Kétségtelen, hogy egy esküvő a jegyesek nagy napja, ám vendégként is rengeteg felelősséggel jár. Óriási megtiszteltetés, ha meginvitálnak minket, így aztán a legkevesebb, amit megtehetünk ilyenkor, hogy az alkalomhoz méltó szuvenírrel kedveskedünk az ifjú párnak.

Fontos szem előtt tartanunk, miszerint esküvőre ajándék nagy sok mindenből lehet, ám igazán nagy sikert csak akkor érhetünk el, ha felhőtlen lesz az ünnepeltek öröme. Ennek eléréséhez bizony alapos munkát kell végeznünk, amikor a meglepetés megválasztásával foglalatoskodunk. Elsőként azt célszerű meghatároznunk, milyen értékben szeretnénk vásárolni, hiszen ez nagyjából behatárolja, hogy az esküvőre ajándék gyanánt mi az, ami szóba jöhet részünkről. Ezt követően járjunk utána, a párnak volt-e erre vonatkozó kikötése. Gyakorta ugyanis arra kérik a házasulandók a násznépet, hogy kizárólag készpénzt vigyenek, vagy épp ellenkezőleg, inkább a tárgyi ajándékokat részesítik előnyben. A későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében ezt mindig tudakoljuk meg előre.

Amennyiben az esküvőre ajándék fejében borítékot szeretnének, akkor aránylag könnyű dolgunk van, lévén nem sokat kell gondolkodnunk és terveznünk. Mindössze azt fontoljuk meg, mekkora összeget adunk, hiszen annak nem csak a költségeket kell fedeznie, hanem úgy illik, ha ezen felül még marad is valamennyi az újdonsült férj és feleség zsebében. A kalkulációnál azt is vegyük figyelembe, ha a családból többen is hivatalosak vagyunk a lagzira, hiszen így a fogyasztás mértéke sokszorozódik. Esküvőre ajándék lehet emellett valami kézzel fogható is, de bátran meglephetjük egy utazással, vagy valamilyen nívós programmal is az ünnepelteket. Bármelyik mellett is tesszük le a voksunkat, tájékozódjunk, mielőtt döntenénk, hiszen nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a cél ilyenkor a pár felhőtlen öröme.