Mit szükséges tudni a női parfümök használatáról?

A parfüm használat gyakorlatilag gyerekjáték. Legalábbis a többség ezt gondolja. A gyakorlat viszont erre gyakran rácáfol, hiszen nem egyszer találkozunk olyan kollégákkal, barátokkal, családtagokkal, akiknek már messziről érezni a parfümjét.

Női parfümök, de a férfi verzió kapcsán is gyakran érezni, hogy az illetőnek valószínűleg fogalma sincs a helyes parfüm használatról. Az egyik leggyakoribb hiba a mértéktelenség. Az orrunk elég hamar hozzászokik az adott illathoz, így tévesen úgy ítélhetjük meg, hogy nem árt még néhány fújás. Az a rosszabb lehetőség, amikor valaki tudatosan túl sok parfümöt permetez magára, gondolván, hogy azzal jó benyomást tesz másokra. Holott ez egyáltalán nem igaz. Amikor valaki elhalad mellettünk és szinte arcon üt az illata az egyáltalán nem kellemes, sokkal inkább taszító. Éppen ezért semmi értelme egy kisebb drogériára való parfümöt magunkra permetezni. Ettől nem leszünk vonzóbbak, csak kerülni kezdenek minket az emberek, mert fullasztó lesz a társaságunkban lenni. Éppen ezért törekedjünk arra, hogy szigorúan csak néhány fújást engedélyezzünk magunknak. Ha nem érezzük magunkon az illatot, akkor se essünk kísértésbe, inkább kérdezzük meg egy családtagunkat mennyire érződik rajtunk a parfüm.

A másik hatalmas hiba, melyet elkövethetünk, ha a nem megfelelő helyre permetezünk. Ruhára szigorúan tilos, mivel semmi értelme, csak azt kockáztatjuk, hogy nem tudjuk kiszedni az anyagból. A hajunkra se a legjobb ötlet fújni, különösen, ha festett. A legjobb, ha a pulzuspontokra fújjunk, mint például a nyak, dekoltázs, belső könyök rész vagy csukló. Ezeken a részeken a bőr vékonyabb és egy vastagabb ér található alatta. Viszont arra ügyeljünk, hogy a bőrünkre permetezett parfümöt semmiképp ne dörzsölgessük.