Van megoldás térdfájdalom ellen! Ne törődjön bele a kellemetlenségekbe!

A térdfájdalom nem csupán a szabad mozgás örömét veszi el tőlünk, hanem a legegyszerűbb hétköznapi tevékenységek során is akadályt jelent. Ez pedig könnyen kihat a kedélyállapotunkra is. Nem szabad hagyni, hogy az állandó fájdalom megakadályozzon minket a szabad, korlátlan mozgásban, ugyanis van megoldás!

Térdfájdalom ellen számos alternatíva szóba jöhet, azonban ehhez nem árt tudni, hogy pontosan mi okozza a tüneteket. Nem elegendő pusztán a panaszokat kezelni, hanem a gyökérokot kell megszüntetni. Olykor egy kis pihenés és a térd felpolcolása is sokat segíthet, ha a fájdalom hátterében megerőltetés áll. Sajnos elképzelhető, hogy ennél rosszabb a helyzet és valamilyen betegség okozza a panaszokat. Erre legkönnyebben úgy derülhet fény, ha ortopéd szakorvosi vizsgálaton veszünk részt, mivel így megtudhatjuk a pontos diagnózist. Nem kizárt, hogy köszvény, nyáktömlő gyulladás vagy akár íngyulladás okozza a panaszokat. Olykor ugyanis a comb hátsó izmai, melyek a térdízület csontjain tapadnak, begyulladnak, aminek következtében fájdalom és duzzanat alakul ki.

A pontos diagnózis tudatában lehet a megfelelő kezelési módot alkalmazni. Ha az orvos a sporttól eltilt minket, akkor természetesen fontos a pihenés, de ha erről szó sincs, akkor nem árt egy kis mozgást beiktatni a mindennapokba, mely minimális terheléssel jár a térdekre nézve. Az úszás, nordic walking, séta, kerékpározás és a vízben végzett torna igazán hasznos lehet. Ha fájdalmat tapasztalunk, akkor annak enyhítésére és megszüntetésére a Dolixir lehet jó alternatíva, mely egy természetes hatóanyagokat tartalmazó hatékony készítmény. Többek közt olyan összetevők találhatók meg benne, mint a kamilla, fekete nadálytő, rozmaring, eukaliptusz, mentol, kámfor és a levendula.