A három nagy töltőállomás prémium üzemanyaga

Sajnos nem túlzás kijelenteni, hogy az autóvezetők jelentős része finoman szólva sem ért a gépjárművéhez. Ha bármilyen műszaki kérdés merül fel, akkor nagyon helyesen szerelőhöz kell fordulnunk. Néhány apróságot mi magunk is elvégezhetünk, de a komoly feladatokat jobb szakemberre bízni. A tankolás egyszerű dolog, amit mi magunk is el tudunk végezni.

Az üzemanyagok kapcsán itt tudhat meg bővebb információkat! Az autótulajdonosok körében örök dilemma, hogy normál vagy prémium üzemanyagról van szó. A vélemények megoszlanak, azonban a tapasztalatok szerint egyre többen választják a prémium típust, annak ellenére, hogy az némileg drágább, mint a prémium verzió. A kritikusok szerint a prémium verzió nem garantálja az ígért nagyobb teljesítményt és a motor hosszabb élettartamához sem járul hozzá. Azonban ahhoz, hogy egy üzemanyag prémiumnak legyen nevezhető, szigorú feltételeknek kell megfelelni. Az olajipari cégek hamar felismerték a prémium üzemanyagok iránti igényt, melyek így minden töltőállomáson megtalálhatók. A többség jellemzően egy bizonyos töltőállomást biztosít előnyben és rendszeresen odajár.

A Shell Fuel Save, illetve a V-Power üzemanyagok úgynevezett Dynaflex formulával vannak kiegészítve, így a normál típusokhoz képest képesek meggátolni az injektoron a lerakódások képződését. A Mol EvoTech formulával javított üzemanyaga nem csupán tisztán tartja, hanem tisztítja is a motort, valamint a korrózióvédelemben is fontos szerepet tölt be. Az OMV MaxxMotion formulája szintén védelmet nyújt a korrózió ellen a fémfelületeken védőréteget létrehozva. Emellett meggátolja, hogy a szívórendszerben a káros részecskék felhalmozódjanak, így hosszú távon biztosítja a megfelelő levegő-üzemanyag arányt, vagyis a tökéletes égés fennmarad.