Ipari területeken is szavatolja a biztonságot a GRP rács

A hazai statisztikák alapján még mindig az építőiparban, illetve a különféle kivitelezésekkel összefüggésben történik a legtöbb, súlyos kimenetelű baleset Magyarországon, ezért aztán mindent meg kell tenni ezek elkerülése érdekében. Talán nem is gondolnánk, de a járófelületek kialakítása kardinális kérdést jelent ebben a tekintetben.

Nem véletlenül vált ennyire népszerűvé az elmúlt években a GRP rács. Építkezéseknél például nagy kockázattal járnak a kiálló acélvégek, valamint az egyéb hegyes, éles felületek, ezért egy esés már akkor is komoly sérülésekhez vezethet, ha az talajszinten történik. A kavicsos, csúszós területek, illetve az egyenetlen talaj ugyanakkor nagyban növeli a rizikót, így elengedhetetlen az optimális járófelület kialakítása. Ez azonban közel sem egyszerű feladat. Szerencsére a GRP rács alkalmazásával nagyban leegyszerűsíthető a folyamat, tudniillik ez a megoldás számtalan előnnyel bír az acélrácsokhoz, vagy a még mindig elterjedt fához, betonhoz viszonyítva.

Amellett, hogy a GRP rács bekerülési költsége alacsonynak tekinthető, roppant könnyű súlyának hála kiemelkedően egyszerű vele dolgozni. A termék szállítása ráadásul megoldható az ipartelepeken fellelhető járművek nagy részével, kezelése pedig nem igényel speciális szerszámozottságot. Ez utóbbi megállapítás pedig a méretre vágásra is igaz, ami szintén óriási könnyebbséget jelent, főképp nagyobb volumen esetében. Azt is szem előtt kell tartanunk, miszerint a GRP rács sokkal időtállóbb megoldást jelent a többi típushoz képest, hiszen még komoly igénybevétel vonatkozásában is évtizedes távlatokban tervezhetünk vele. Ez, illetve a kiemelkedő biztonság együttesen egy olyan alternatívává teszi, aminek köszönhetően a GRP rács jelenti a legoptimálisabb választást a legtöbb esetben.