Mi mindenre kell ügyelni a haj festése során és melyek a legjobb hajfesték márkák?

A hajfestés manapság a legáltalánosabb módja, hogy megváltoztassuk a külsőnket. Ugyanakkor a megfelelő hajfesték kiválasztása egyáltalán nem könnyű feladat. Ha nem szakemberre bízzuk a hajfestést, hanem mi magunk vagy egy családtagunk segítségével szeretnénk megváltoztatni a hajszínünket, akkor jobb néhány alapvető dologgal tisztában lennünk.

Hajfesték márkák kapcsán jellemzően a leggyakoribb kérdés, hogy melyik a legjobb hajfesték. Erre viszont egyáltalán nem könnyű válaszolni, sőt mondhatni lehetetlen. Mindenkinél más márka válik be, miért annak érdekében, hogy kiderüljön nálad melyik válik be. Nyugodtan próbálkozz a nagy márkák termékeivel, emellett kérd ki a fodrászhoz véleményét. Ha kiválasztod egy márka termékét, akkor először semmiképp ne a teljes hajadon próbáld ki. Ez azért fontos mert nem lehet tudni, hogy allergiás vagy-e a készítményre.  Arra is ügyelj, hogy ha dús vagy hosszú hajad van, esetleg mindkettő akkor ne egy, hanem két doboz hajfestéket is szerezz be, még biztosan elegendő lesz a hajat befedésére. ha hajfestésre készülsz, akkor lehetőleg na most hajat, mivel, ha zsírosabb a haj, akkor könnyebben bejutta a festék a hajszerkezetbe.

A különféle hajfesték gyártók ajánlásai enyhén eltérhetnek egymásról, ezért a legjobb, ha mindig követed a csomagoláson feltüntetett útmutatót. Mielőtt neki kezdenél a festésnek, először mindent gyűjtsd magad köré, hogy szükség esetén minden kéznél legyen. Ne feledkezz meg a védőkesztyűről és az ecsetről sem. A festéket csak annyi ideig hagyd a hajadon, amennyit aláírást tartalmaz. Az adott idő túllépése nem vezet intenzívebb hajszínhez, ellenben a hajad könnyen károsodhat. Az alapos munka érdekében és hogy nehogy kimaradjon egy rész, oszd több részre a hajadat és tartsd be az előírásokat.