Nemzetközi vállalkozásoknak elengedhetetlen az .eu domain regisztráció

Egy vállalkozás elindítása rengeteg teendővel jár és ezek közt bizony szép számmal akadnak olyanok is, amelyekre előzetesen nem is gondolnánk. Rengeteg jogszabálynak meg kell felelni, menedzselni kell a kezdeti kiadásokat és persze el kell készíteni a saját honlapot is.

Utóbbi esetében ráadásul azt is el kell dönteni, vajon az .eu domain regisztráció az ideális, vagy inkább egy másik végződéssel érhető el nagyobb siker. Bár első ránézésre úgy tűnik, ez nem épp a legégetőbb kérdések egyike, valójában hosszú távon jelentős a hatása, ezért érdemes alaposan tájékozódni, mielőtt határoznánk. Tudniillik, bár a hazai végződések irányába itthon még mindig jóval nagyobb felhasználói bizalom tapasztalható, az .eu domain regisztráció rendelkezik olyan előnyökkel, amelyekkel bizonyos esetekben feltétlenül érdemes élni. Ilyen például az is, hogy a hazai vállalkozásoknak csak egy bizonyos része rendelkezik ilyennel – szemben a .hu tartománnyal -. Ez egyben azt is jelenti, hogy jó néhány olyan cím még szabad, ami keresőoptimalizálás tekintetében könnyebbséget jelent.

Ugyancsak megfontolandó az .eu domain regisztráció, ha nemzetközi piacon is szeretnénk érvényesülni. A keresőmotorok ugyanis előrébb sorolják az Európai Uniós végződéseket, mindemellett pedig a látogatók is sokkal könnyebben megjegyzik elérhetőségünket. Természetesen az is járható út, hogy minden olyan országhoz külön végződést foglalunk le, ahol értékesítünk, vagy a jövőben tervezünk oda terjeszkedni, ám ez plusz költséggel jár és folyamatosan figyelemmel kell követni az érvényességek lejártát. Ezzel szemben az .eu domain regisztráció során akár 10 évre előre is kifizethetjük a járulékos költségeket, arról nem is szólva, hogy a folyamat emberi beavatkozás nélkül, percek alatt elvégezhető.