Smoothie recept az immunrendszer támogatására

A télen az emberek többsége vitaminhiányos állapotba kerül, hiszen a hideg évszakban jóval kevesebb lehetőségünk van friss zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani, illetve kevesebbet tudunk a napon tartózkodni. Szerencsére a smoothie fogyasztásával a napi vitamin szükséglet jelentős részét pótolni tudjuk.

Smoothie recept kapcsán akár az interneten is tájékozódhatunk, ha nincs ötletünk hogyan is készítsük el ezt a vitamindús finomságot. Idővel akár a saját elképzeléseink alapján is elkészíthetjük, valamint kikísérletezhetjük saját kedvenceinket. Fogyaszthatjuk akkor is, ha megéheztünk, de akár tízóraira vagy uzsonnára is nagyon jó választás. Egészségünk és alakunk érdekében arra célszerű ügyelni, hogy a reggeli órákban fogyasszuk a kalóriában gazdag smoothiekat, míg este a könnyebben emészthető típusokat készítsük el, hogy könnyebben tudjunk aludni, ne teljünk el túlságosan és az alakunknak se ártsunk. A smoothiehoz általában nem kell extra édesítőszert adni, mivel a gyümölcsök, pontosabban a bennük lévő gyümölcscukor miatt már eleve édes lesz a végeredmény. persze, ha te nagyon édesszájú vagy, akkor hozzáadhatsz egy evőkanál mézet az összetevőkhöz.

Nagyon sokan összekeverik a smoothiet és a turmixot, méghozzá olyannyira, hogy nagyon gyakran a kettőt egymás szinonimáiként használják, holott a kettő egyáltalán nem egy és ugyanaz. A legnagyobb különbség a kettő között, hogy a turmix tartalmaz valamilyen állati vagy növényi eredetű tejterméket. Ezzel szemben a smoothie csak növényi összetevőkből áll, így vegánok számára is tökéletes. Ha szeretnénk akkor akár magvakat is tehetünk bele, így még táplálóbb lesz. A fagyasztott gyümölcsnek köszönhetően pedig igazán frissítő lesz az ital, mely nyáron különösen előnyös.